صفحه اصلی چندرسانه ای گالری بازطراحی یک مدرسه قدیمی با رویکردهای نوین آموزشی

بازطراحی یک مدرسه قدیمی با رویکردهای نوین آموزشی

۰
بازطراحی مدرسه قدیمی

در طراحی معاصر، مدارس با طرح های سنتی، یکسان و کلاس های تک کاربردی جای خود را به چیدمان های سیال تر و فضاهای چند منظوره داده اند. این نوآوری ها، برای پروژه های ساخت مدارس جدید بسیار خوب است اما در مورد مدارس موجود که از سال ها پیش ساخته شده است، چه باید کرد؟ با این پروژه بازطراحی مدرسه قدیمی همراه شوید تا به پاسخ برسیم.

با هم به استودیوی سوئیسی طراحی زمیک سر می زنیم. این استودیو در آخرین پروژه اش با عنوان Learning Scapes یا راهروهای یادگیری، قدرت طراحی را در ساختن محیط های یادگیری مدرن حتی در ساختمان های تاریخی مانند مدرسه سنت یوهان به خوبی به نمایش گذاشت. مدرسه سنت یوهان یک دبستان در باسل سوئیس است که در دهه ۱۸۸۰ در سبک نئو رنسانس ساخته شده است.

زمیک در پروژه مدرن سازی این مدرسه، سه راهروی آن را به فضاهای تلفیقی یادگیری و تفریحی نقشه باز تغییر شکل داد تا انجام انواع مختلفی از فعالیت ها، اعم از تمرینات گروهی یا کارهای فردی، یادگیری های مبتنی بر تحرک و فعالیت و حتی مطالعه و مباحثه در آنجا ممکن شود.

بازطراحی مدرسه قدیمی
بازطراحی مدرسه قدیمی در سوئیس که در سال ۱۸۸۰ ساخته شده است

بر اساس ایده ها و درخواست های دانش آموزان و معلمان هر راهروی مدرسه به ۵ منطقه تقسیم شد:

هر منطقه یک فضای تفریح مرکزی دارد که از هر طرف با یک رختکن و یک فضای یادگیری احاطه شده است؛ این مناطق با پارتیشن های چوبی زیگزاگی از یکدیگر جدا شده اند. رختکن های موجود در این راهروها به عنوان در ورودی به کار می روند تا بین فضای یادگیری و تفریحی با فضای راه پله فاصله ای ایجاد کنند و به دانش آموزان فرصت دهند تا پیش از ورود به این فضای تلفیقی، نه تنها کت، کیف و کفش های خود را، بلکه مشکلاتشان را نیز قرار دهند و سپس با ذهنی آرامتر وارد فضای تفریح یا درسی خود شوند.

پارتیشن های زیگزاگی به کار رفته در این فضا از برش های باریک چوب بلوط ساخته شده است. فرم بافت این جداکننده ها، الگوی چپ و راستی طرح های پارکت های کف زمین را تکرار می کند که با بافت تاریخی ساختمان همسوست.

فضاهای یادگیری در طول راهرو به صورت سطوح پلکانی طراحی شده اند تا با سطوح مختلف، تنوع فضایی در محیط ایجاد کنند. سراشیبی های سرسره مانند، ستون های متعادل و توپ های فنری، بازی و سرگرمی را به محیط یادگیری کودکان وارد کرده اند.

در این فضای خلاقانه، فرورفتگی های دیوارها به همراه آلاچیق های کوچکِ طراحی شده، که نام هایی مانند «لانه پرنده» و «غار» دارند، به عنوان فضاهایی شخصی دانش آموزان به کار می روند تا فرصتی برای تنهایی نیز در محیط مدرسه برای کودکان ایجاد کنند. این فضاها در همسایگی سطوح کاری متنوع که برای مطالعه فردی یا گروهی ساخته شده بودند، جای داده شده اند.  

البته نمی توان گفت که در این راهروها هر چیز برای استفاده خاصی طراحی شده است، بلکه برعکس، طراحان فضاها را به گونه ای طراحی کرده اند که بتوان استفاده های متنوعی از هریک از بخش ها داشت؛ مثلا فضایی با نام «دم مارمولک» که هم به عنوان ستون، و هم با کاربری میز یا پشتی طراحی شده است.  

بازطراحی مدرسه قدیمی
بازطراحی مدرسه قدیمی در سوئیس که در سال ۱۸۸۰ ساخته شده است

پنجره های سرتاسری موجود در سراسر ساختمان و فضاهای یادگیری، نورهای طبیعی فراوانی برای این محیط ها تامین می کنند؛ این نورها توسط یک سیستم روشنایی یکپارچه و پویا که به صورت چترهایی آکوستیک از سقف آویزانند، تکمیل می شوند.

پروژه راهروهای یادگیری با ترکیب بافت های مختلف کفپوش، فرش ها و منسوجات به رنگ سبز که مکمل پوشش قرمز رنگ چوبی فضاست، مطمئناً از لحاظ هارمونی رنگی، در برابر زیبایی باشکوه ساختمان تاریخی خودنمایی می کند.

میانگین امتیازات ۰ / ۵. تعداد امتیازات ۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را از دست ندهید

صفر تا صد طراحی و دکوراسیون آشپزخانه برای طراحان و خانه داران

طراحی آشپزخانه و دکوراسیون آن بسیار مهم است. در این مقاله از تعیین هدف و برنامه ریزی تا ان…