صفحه اصلی دکوراسیون و معماری داخلی خانه ای در توکیو با راه پله غول آسا

خانه ای در توکیو با راه پله غول آسا

۲
راه پله بسیار بزرگ

تا به حال فکر کرده‎ اید که اگر مستقیما از خانه تان به کوچه دسترسی داشتید، زندگی چطور می شد؟ تصور کنید یک راه پله درست از وسط سالن پذیرایی تان شروع می شود و به میان کوچه می رسد. اتاق های طبقه دومتان یک قسمت خالی دارند که مثل یک پنجره به طبقه پایین باز می شود و…
معماران این خانه در توکیو به همین مسائل فکر کردند و توانستند آن ها را در پایتخت ژاپن اجرایی کنند. این خانه که برای یک مدیر خیلی خیلی ثروتمند در توکیو ساخته شده، چیزهایی دارد که پیش از ساخته شدنش فقط می شد به آن ها فکر کرد؛ راه پله بزرگ یا غول آسا.

راه پله بسیار بزرگ

این راه پله سورئال و بسیار بزرگ، تنها بخشی از کاربردهای منحصر به فرد این خانه در منطقه میناتو توکیو است. اوکی ساتو (Oki Sato) مدیر شرکت معماری و طراحی نندو (Nendo)، وقت طراحی اولیه این خانه، یک ساختمان مکعبی شکل را در نظر داشت که یک راه پله غول آسا درست از وسطش می گذرد و خانه را در واقع می‎شکافد. محصول نهایی، تقریبا هیچ تفاوتی با اسکچ اولیه ندارد. این خانه مسکونی با طراحی شاعرانه و مدرنش، استایلی مینیمال و البته اجرایی بی عیب و نقش دارد.

اوکی ساتو، پروژه های زیادی را در کره اجرا کرده و همزمان معمار، طراح مبلمان و برندسازی و البته طیف بزرگی از وسایل خانه هم هست. تمام پروژه هایی که ساتو تا کنون در اجرایشان دخیل بوده، لطافتی دوست داشتنی دارند. این خانه هم با وجود مینیمال بودنش در فرم، سخت و ناآشنا نخواهد بود. سادگی اجزا و فرم ها، به ساتو کمک کرده که پیامش را کاملا واضح برساند. خانه پله ای برای آکیهیرو ایتو (Akihiro Ito) مدیر اجرایی شرکت نندو طراحی شد که با والدینش و هشت گربه شان، در آن زندگی کند. این خانه در یک محله نسبتا پرتراکم مسکونی قرار دارد و طوری طراحی شده که هم به خوبی در بافت محله جا باز کند و هم متمایز باشد. اهالی محله وقتی این خیابان را رو به شمال می روند، خانه پله دار را با رنگ سفید استخوانی و دیوارهای بدون پنجره اش پیدا می کنند. یک ساختمان کاملا متفاوت در محله ای که همه خانه هایش مشابه هم هستند.

راه پله بسیار بزرگ

این خانه، مزیت های زیادی نسبت به همسایه هایش دارد اما همه این مزیت ها را نمی توانید در معماری خارجی اش ببینید. هرچند از سمت جنوب، خانه با یک نمای کاملا شیشه ای باز می شود. دریچه های سفید خیلی محکم، سه طبقه خانه را از هم جدا می کنند. دلیل این که تنها یک سمت خانه تمام شیشه کار شده این است که نور از سمت جنوب به داخل اتاق ها بیاید و البته منظره سرسبز بیرون، از داخل قابل مشاهده باشد. همچنین خانه از مرزی که برای معماری خانه ها در این محله تعیین می شود، عقب نشینی کرده تا یک درخت خرمالوی چند ده ساله، حفظ شود. در قسمت ورودی، یک راه پله بزرگ و خاکستری رنگ از زمین بلند شده، از ورودی شیشه ای گذشته و در نهایت به داخل خانه آمده. پله ها یک مسیر طولانی و مستقیم دارند که به خانه، نمایی عمیق از محله را می دهند. در داخل هم پله به سوی یک نورگیر سقفی حرکت می کند و یک جورهایی، رابطه ای منحصر به فرد بین درون و بیرون خانه را در کل بنا حفظ می کند. ساتو می گوید: «ایده ما این بود که طبقات بالایی و پایینی را، درست مثل بیرون و درون خانه به هم مرتبط کنیم. من می خواستم این ارتباط کاملا ملایم و ساده باشد، پله نتیجه همین درخواست برای ارتباط بود»
راه پله، غالب ترین ویژگی این خانه است و البته کاربردهای زیادی هم دارد. آن قسمتی از پله که به بیرون از خانه راه دارد، خود به عنوان یک مبلمان فضای باز عمل می کند. جایی که خانواده می توانند رویش بنشینند و گفتگو کنند. ریزه کاری ها و تزئینات درخت های اطراف هم، می توانند این فضا را جذاب تر کنند. همچنین برای هشت گربه ساکن خانه، پله یک زمین بازی است که در انتها، به یک سقف پرنور و زیبا منتهی می شود. برای مادر پیر صابحخانه، مکانی است برای گل و گیاه هایش تا بتواند بدون بیرون رفتن از خانه، به فعالیت مورد علاقه اش یعنی باغبانی بپردازد. صیقل پله ها از جنس گچ است و به این بنا، حالتی همگن می دهد تا به عنوان یک بنای مجزا و مستقل در فضای خانه شناخته شود. دیگر بخش های طراحی داخلی، ساده هستند و تنالیته ای سیاه و سفید دارند با این حال، چوب بلوط به کار رفته در کف، حس و حالی گرم به فضا می دهند و آن را از حالت استریل بیمارستانی در می آورند. برعکس خانه های سنتی، شما در بنای خانه چیزی به نام «در جلو» نمی بینید. ساکنان خانه، از طریق یک در مخفی در کنار پله ها وارد خانه می شوند، دری که آن ها را به اقامتگاه پدر و مادر در طبقه اول می برد.

راه پله بسیار بزرگ

فضاهای انباری و سرویس های بهداشتی، زیر پله قرار دارند. در عین حال، یک پله ثانویه که در بخش پهن تر راه پله مخفی شده، به طبقه دوم یعنی اتاق پذیرایی و غذا خوری و اتاق های کار خانواده جوان تر می رود و در نهایت به دو اتاق خواب در طبقه سوم می رسد. حجم میانی خانه، کارکردی شبیه به یک آتریوم یا دهلیز یا سیستم بادگیر دارد که نور و نسیم را در تمام خانه جاری می کند. در این خانه، راه پله در واقع هم کارکردی نمادین و هم کارکردی عملی دارد و جابجایی عمودی در سطح خانه را، به یک تفریح بدل می کند.

راه پله بسیار بزرگ
راه پله بزرگ

در طول روز، راه پله در ساعاتی به دلیل تاثیر انعکاسی نور و حالت شیشه ای سازه، از بیرون مشخص نیست. در عوض شب ها این راه پله می درخشد و به شکل جالبی، انگار رو به نوری در سقف می رود. انگار که از جهان دیگری آمده باشد. با این که بسیاری از معماران به دنبال پایان های باشکوه و سازه های خیلی بزرگ هستند، دینامیک معماری خانه ساتو، بسیار مینیمال و حتی ابتدایی است. او در یکی از مصاحبه هایش می گوید «من طراحی را نه مرتبط با اشیا، بلکه در رابطه با فضای بین آن ها می بینم. من از چیزهایی الهام می گیرم که معمولا دست کم گرفته می شوند، مثلا فاصله بین طبقات. وقتی چیزهای عادی را به شکلی متفاوت نگاه کنید، غیرعادی می شوند».

میانگین امتیازات ۵ / ۵. تعداد امتیازات ۴۰

۲ نظر

  1. سمیرا

    ۱۳۹۹/۰۴/۲۴ ساعت ۱۳:۱۶

    وااااای چه جالبه من خیلی پسندیدم

    پاسخ دهید

  2. فرشته.ک

    ۱۳۹۹/۰۴/۲۴ ساعت ۱۳:۱۷

    به نظرم اصلا ایده جالبی برای داخل خانه نیست

    پاسخ دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را از دست ندهید

ایجاد تغییرات اساسی در اتاق پذیرایی مدرن؛ تنها با ترفند انتخاب رنگ های محبوب و ماندگار

انتخاب مناسب ترین رنگ برای فضای اتاق پذیرایی برای اغلب افراد کاری دشوار است. زیرا این اتاق…